Deel je project voor de wijk - AFGELOPEN

De Babbelbar

Wat wil je bereiken met het project?

Als het project is uitgewerkt dan beschikt Krottegem over een Babbelbar. Een verplaatsbare caravan met bijhorende accessoires.

Wie zal het project uitvoeren?

Voor de realisatie van dit project slaat De Drempel uit de Kraaiaard en Pas Par Toe uit de Kalkenstraat de handen in elkaar om dit uit te werken en blijvend te ondersteunen. Daarbij ontwikkelen we een Babbelbarcomité met wijkbewoners, zoals hieronder beschreven.

Met wie wil je samenwerken binnen het project? En welke ondersteuning verwacht je van de stad?

We verzamelen de geïnteresseerden in een overleg : ‘het babbelbarcomité’ - Buurtbewoner Bart Vergote (voetbalclub Roeselare) - Buurtbewoner Ruben Terryn (Inval) - Buurtbewoner Sabine Dinnecourt (voorzitter Batavia) - Buurtbewoner … - Een vertegenwoordiger van Drempel De Kraaiaard : Koen Oosthuyse - Een vertegenwoordiger van Pas Par Toe uit de Kalkenstraat : Wouter Degryse - Een plekje op het overleg voor Stad RSL is mogelijk Van stad verwachten wij : - Is het mogelijk om een planningsapp te maken voor de uitleen van de Babbelbar ? Kan dit toegevoegd worden aan een website van stad ? Waarbij we een mail met al enkele antwoorden krijgen bij het invullen van een aanvraag : gaat het over een vereniging van Krottegem ? Aanspreekpunt ? Afspraken ?

Waar gaat het project door?

- De Babbelbar kan gestald worden op de site van de Drempel Kraaiaard en/of van Pas Par Toe in de Kalkenstraat (hier kan hij achter een poort) . - Als is uitgemaakt voor wie/waar de Babbelbar kan uitgeleend worden voorspellen wij dat dit project over de gehele wijk van Krottegem kan ingezet worden.

Wat wil je precies doen?

- We kopen een Caravan die is ingericht, zie ook via deze link : https://www.multiwagon.com/bar-trailer-kopen/ - Tap zouden we niet verkiezen, binnen de voorziening werken we meestal met alcoholvrije producten, wat niet wegneemt dat huurders/leners zelf flesjes bier enz. in de frigo kunnen steken. - maar er zullen wel allerlei opties bij moeten kunnen besteld worden : een degelijke partytent voor regenweer - een elektrisch vuurtje voor winteractiviteiten - Koffiemachine & waterkoker - Koffiethermossen/waterthermos - Tafels en Stoelen om erbij te plaatsen - Oven & microgolf volgens noodzaak/project mee te geven - Muziekinstallatie - Lichtslingers - Glazen/koffietassen/theetassen/ondertassen/soeptassen/lepels/herbruikbare bekers & rietjes/flesopeners/kurkentrekkers/melkkannetjes/suikertasjes/ - Bonnetjesboxen/geldkistje/vuilnisbakken - Kaarsenpotjes en aanstekers - Serviettenhouders - Handdoekenset en droogrek/sponsen/schotelvodden + startproducten (afwasmiddel/…) - Verlengsnoeren - Verder wordt dit telkens, samen met de buurt ingericht, (door de uitleenfunctie worden o.a.markeringen/klevers aangebracht om alles een goede plek te geven) - De rekken worden ingedeeld, zodat telkens een comfortabele hoeveelheid glazen, tassen,..., voorradig is. - We brengen een code-sleutelkastje aan op de caravan, zodat buurtbewoners de caravan ook buiten de werkuren kunnen ophalen en mits een code aan de sleutel kunnen : ontsluiten van de trekhaak en de deur van de caravan. - Samen met het Babbelbarcomité maken we ook een reglement aan voor verhuur.

Wat is de meerwaarde voor de buurt? Is je idee voor alle bewoners toegankelijk?

- De meerwaarde lijkt heel erg passend in de doelen van de subsidies binnen Krottegem : o We werken verbindend o We kunnen tot bij de mensen zelf gaan (ouder wordende bevolking kan dichtbij aansluiten) o Bestrijding eenzaamheid o Buurtvervlechting o Integratie voor personen met een beperking o Dit voorstel kan in de gehele afgebakende buurt Krottegem ingezet worden, het is een project voor iedereen. o Voor het verhuurreglement gaan momenteel stemmen op om dit enkel aan verenigingen uit te lenen en niet voor privéfeestjes in te zetten, maar de beslissing hierrond zou ik met het Babbelbarcomité nemen.

Welke stappen moeten gezet worden om je idee uit te voeren?

- Indien er een fiat komt voor dit project : o Bestellen van de babbelbar o Buurtcomité-overleg organiseren, Pas Par Toe en de Drempel kunnen hier trekker zijn o En zodra de Babbelbar wordt geleverd, gaan we die met de buurt inrichten, we geven ons hiervoor twee maanden de tijd, zodat alle rekken, kastjes,…, precies en efficiënt zijn ingericht en het voor alle huurders duidelijk is wat waar moet en wat de verwachtingen zijn. o We gaan in overleg met de logistieke diensten van het OC om alle hoger vernoemde materialen aan te kopen o We zorgen dat er een planningsapp functioneert ism Stad RSL o En we zijn letterlijk vertrokken…

Welke obstakels zie je? Wat kan er eventueel mislopen?

- Schade aan de caravan en toebehoren - Diefstal - Onenigheid ifv ‘voorrang’ om het te lenen ; duidelijk in reglement gieten ! - Maar we gaan ervan uit dat het NIET zal mislopen, maar voorzien wel een verzekering.

Welke kosten zie je?

- De basiscaravan kost ongeveer 12000 euro, als je ze personaliseert : naam/logo stad RSL/inrichting denken we snel aan 15000 euro - Daarnaast ramen we 5000 euro voor alle toebehoren hierboven beschreven - Indien nog steeds onvoldoende kunnen we bekijken wat de moedervoorziening, het OC Sint Idesbald verder kan betekenen