Bekijk de ingediende ideeën voor de wijk

 

Inval Vzw als buurthuis

Omschrijf kort jouw idee

Vzw Inval bestaat sinds eind 2019 en is voor de buurt een ontmoetingsplek op dagen waar activiteiten georganiseerd worden. Dat gaat van culturele activiteiten (optredens, voordrachten) tot algemene sociale aangelegenheden, zoals ‘Krottegemse keukens’, Sinterklaasnamiddag, tweedehandsverkopen, etc. Veel van de voorstellen die we lezen in de burgerbegroting worden al opgenomen rechtstreeks door of in samenwerking met Inval. Daarnaast zouden vele voorstellen perfect kunnen kaderen in de bestaande werking van de vzw. De aanwezige infrastructuur (huisnummers 38 en 40) sluit quasi naadloos aan bij het leegstaande gebouw van de voormalige bibliotheek, die een perfecte locatie zou zijn voor sommige van de voorgestelde evenementen (de boerenmarkt wanneer er slecht weer is, platenbeurzen, eventueel private evenementen, etc.). Kortom, heel veel toffe kleinschalige initiatieven vanuit de buurt.. Er zijn 2 duidelijke knelpunten/oplossingen:
 1. De naambekendheid van Inval is onvoldoende, zo blijkt ook uit de diverse voorstellen in de begroting. Mensen weten niet dat er al een buurthuis bestaat. De gevel(s) kunnen hiervoor aangekleed worden zodat de naam en huisstijl beter zichtbaar zijn, aangevuld met ander communicatiemateriaal zoals een up-to-date kalender. 
 2. Door de meerdere gebouwen en verschillende gebruikers is het niet evident om met vrijwilligers het beheer dagelijks op te volgen en efficiënt genoeg te doen werken voor de opname van alle (bijkomende) activiteiten.