Skip to main content
home-page

Gratis Seminarie over bedrijfsgroen op 19 september 2023

11-09-2023

Op 19 september 2023 vindt in het FelixArt museum te Drogenbos het jaarlijks Green Cities Congres plaats. Steeds meer bedrijven investeren in een groene en biodiverse werkomgeving. Naast een goede zaak voor de natuur en het klimaat, verhoogt het de productiviteit en het welzijn van de medewerkers. Wilt u een werkomgeving creëren die inspirerend, stressvrij en gezond is? Aarzelt u nog hoe u hieraan begint of bent u al verder in het proces en zoekt u nog vooruitgang? Dan is dit seminarie iets voor u! U kan zich gratis inschrijven voor het seminarie via deze website

Ken je onze duurzame installateurs al?

31-03-2023

Wist je dat de Stad Roeselare een charter heeft waarop installateurs van duurzame oplossingen kunnen intekenen? Het charter legt een transparant en positief engagement vast bij installateurs van verwarming, ventilatie, airco, isolatie en hernieuwbare energie. Dit charter is een realisatie van de klimaatcoalitie #VANRSL. Het is opgesteld samen met en door installateurs van duurzame oplossingen uit Roeselare en omstreken. Het is een overeenkomst tussen installateurs van HVAC (verwarming, ventilatie, airco), isolatie en hernieuwbare energie uit Roeselare( of de gemeenten Ardooie, Hooglede, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Moorslede, Pittem, Staden, Tielt, Torhout, Westrozebeke, Wingene en Zonnebeke). Stad Roeselare, vertegenwoordigd door burgemeester Kris Declercq en algemeen directeur Geert Sintobin. Voordelen van het charter Het charter focust op het transparant en positief engagement van installateurs die zich inzetten voor energiebesparing, hernieuwbare energie en duurzame warmte. Het spoort producenten, verdelers en installateurs aan om duurzame oplossingen aan te bieden die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Het biedt een neutraal en betrouwbaar label aan de eindgebruiker zodat deze een geïnformeerde en positieve keuze kunnen maken voor hun installateurs.   Raadpleeg het overzicht van aangesloten installateurs    

Gewijzigde maatregelen subsidiedatabank VLAIO

31-03-2023

  Ecologiepremie+     Ondernemingen in het Vlaamse Gewest kunnen van VLAIO een subsidie verkrijgen voor een aantal ecologische investeringen. Het subsidiebedrag wordt bepaald op basis van de vermelde meerkost van de essentiële investeringscomponenten van de technologie (lijst LTL EP+), het type (milieuvriendelijk, energiebesparend, hernieuwbaar), de ecoklasse/ecogetal en de grootte van de onderneming (kmo of go).       Wijziging     Sinds 15 maart 2023 geldt er een nieuwe limitatieve technologieënlijst (LTL) met 47 technologieën. Wat werd er gewijzigd? T 201094: technologie 'Warmteleiding tussen twee bedrijven voor de benutting van restwarmte uit het proces of groene warmte van het naburige bedrijf'. Voor deze technologie komen grote ondernemingen nu ook in aanmerking voor steun. Zie rubriek Wat komt in aanmerking > Aanpassingen LTL lijst.    

Meer nieuws & activiteiten

Word Ambassadeur van het Klimaatfonds #VANRSL

Ondersteun nu projecten die meebouwen aan een zacht en ondernemend Roeselare en wordt Ambassadeur van het Klimaatfonds #VANRSL.

Word Ambassadeur van het Klimaatfonds #VANRSL

De Klimaatcoalitie #VANRSL: het verloop

Met dit samenwerkingsverband behandelen we verschillende thema's rond de uitdagingen voor Roeselaarse organisaties en de Stad Roeselare in het bouwen van een toekomstbestendig Roeselare.

21 juni 2022

Klimaatcoalitie #VANRSL: Duurzame Warmte

1 september 2022

Infosessie Laadpaal subsidies

18 oktober 2022

Klimaatcoalitie #VANRSL: Duurzame Energie & Laadpalen

23 november 2023

Klimaatcoalitie #VANRSL: Klimaatadaptatie Groen/Water