Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Hieronder staan alle projecten die werden gestemd.

Serre voor moestuin 't Elsenhof

Laad eventueel een afbeelding op om je projectvoorstel kracht bij te zetten

Korte omschrijving

De moestuiniers van 't Elsenhof willen graag een serre zodat de gebruikers, zowel volwassen als kinderen, kunnen zaaien wat ze willen oogsten.

Omschrijving

De moestuiniers willen graag een serre plaatsen op 't Elsenhof. De aankoop ondersteunt hun project dat al enige tijd loopt.

Het project van de educatieve moestuin is er voor iedereen van Krottegem.

  • Kinderen van de drie lagere scholen uit de buurt (De Plataan, De Mozaïek en De Spanjeschool) komen elke week 2u zaaien, planten, onderhouden en oogsten. 
  • De bewoners van Ter Berken komen wekelijks op vrijdag langs. Voor hen zijn verhoogde bakken voorzien.
  • Ook inwoners van Krottegem kunnen meewerken in de tuin. Er wordt onderling afgesproken welke gewassen geplant zullen worden. Bij voorkeur zijn dit gewassen die tijdens het schooljaar geoogst kunnen worden.

Er zijn 5 vrijwilligers die de activiteiten begeleiden en tussendoor instaan voor de voorbereiding en het onderhoud van de tuin tussendoor. De serre komt er op vraag van hen, zodat ze de verplaatsing van het zaaigoed niet moeten doen. Er zijn momenteel 5 vrijwilligers. Het zou leuk zijn mochten er zich nog buurtbewoners melden om mee te helpen in de tuin en bij het begeleiden van de schoolgroepen/ bewoners van Ter Berken. 

In de toekomst wordt de volledige site van het Elzenhof opgewaardeerd. De site en de moestuin is toegankelijk voor de buurt om te komen wandelen, genieten van de rust... Momenteel is het een meerwaarde voor de 100 kinderen die er langskomen maar ook de buurtbewoners zijn welkom bij het samentuinen: wieden, bewateren, .... In de toekomst (afhankelijk van de interesse van de buurt/vrijwilligers) kunnen we ook bekijken of we kunnen starten met composteren voor de buurt en of we de kruidenbak van de tuin kunnen openstellen.

Budget

€ 5.000

Toelichting budget

In dit bedrag zit de aankoop van een glazen serre, communicatie en een pad met klinkers.

 

1