Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Bloemen in Batavia | Uitgevoerd

22-11-2023

Annemie Dubaere wou graag meer kleur in haar eigen straat, de Batavialaan, creëren. Ze diende daarvoor een project in voor de burgerbegroting. Het project van €1.000 werd enthousiast gestemd door de buurtbewoners. Meer kleur Annemie: "Met het project wilde ik graag meer biodiversiteit en kleur in de straat krijgen. Verschillende bloemen in vele kleuren, dat was het plan. Op die manier is het alleen nog leuker om door onze al mooie straat te lopen."  Beperkte ruimte Annemie: "Samen met stad hebben we gekeken naar de mogelijkheden om overal bloembollen en bloemenzaad te planten. Helaas was het niet mogelijk om dit te voorzien in de boomspiegels van de Batavialaan. De wortels van de bomen komen te hoog, waardoor er geen ruimte is om te planten. We hebben wel bloemen kunnen zaaien aan het groenperk aan de Kalkenstraat. Ook hebben we bloemen geplant aan het rondpunt in de Schellebellestraat. Volgend voorjaar wordt er ook nog bloemenzaad gestrooid. Zo hebben we een mooie, bonte verzameling van kleuren en bloemen bijeen, met allemaal verschillende bloeiperiodes. Buurtproject "Er waren twee buurtbewoners, Rik Bruneel en Karel Deconinck, die spontaan voorstelden om dit samen met de buurt aan te planten. Met hun hulp werden er flyers opgemaakt en verspreid. Op 28 oktober kwamen we samen met enkelen uit de buurt om onze bloembollen in de grond te steken." 

Tenten voor wijkverenigingen | Uitgevoerd

17-11-2023

Davy Decottignies en Bruno Deceuninck van het wijkcomité De Flandriens dienden het project 'tenten voor wijkverenigingen' in. Het project haalde voldoende stemmen en werd daarmee uitgevoerd. Vanaf nu hebben alle Krottegemse verenigingen de mogelijkheid om tenten te huren voor hun evenementen. Aankoop tenten “We stelden voor om vier stevige plooitenten aan te schaffen, die we vervolgens te huur zouden aanbieden aan de verenigingen in Krottegem, waaronder sport- en cultuurverenigingen, wijkcomités, jeugdverenigingen en meer. Elke tent heeft een afmeting van 4 bij 4 meter en bestaat uit stevige, duurzame materialen. Met behulp van koppelstukken kunnen de tenten worden samengevoegd tot één grote tent of kunnen er meerdere kleinere tenten worden opgezet. Het is een zeer gebruiksvriendelijk en flexibel systeem dat aangepast kan worden aan verschillende activiteiten. Dankzij het plooisysteem kunnen ze gemakkelijk door twee personen opgezet worden.” Verhuursysteem “De tenten zijn beschikbaar voor verhuur tegen een zeer voordelig tarief via een online reserveringsplatform. We vragen een kleine vergoeding, zodat we een reservepotje kunnen aanleggen voor toekomstige reparaties of de aankoop van wisselstukken.” “Het idee voor dit project ontstond enkele jaren geleden toen we met het wijkcomité De Flandriens onze eerste winterbar wilden organiseren. Vanwege de coronamaatregelen moesten we 1 m² per persoon voorzien. We hadden dus een behoorlijke overdekte ruimte nodig en konden eigenlijk niks betaalbaars vinden. Zo merkten we dat het aanbod in Roeselare zeer beperkt is, vooral voor verenigingen met een klein budget. Nu is dat probleem opgelost!” Hoe huren? Ben je een vereniging en wil je één of meerdere tenten huren? Doe je aanvraag hier Heb je vragen voor Bruno en Davy? Je kan hen bereiken via: Website: https://sites.google.com/view/flandriastraat  E-mail: wijkcomite.deflandriens@gmail.com.

Bestel je gratis winterlichtjes!

15-11-2023

Tijdens de donkerste wintermaanden Krottegem gezellig maken, dat was het idee van het project ‘winterlichtjesfestival’, dat voor ‘€200.000 voor Krottegem’ werd ingediend. Jullie hebben massaal gestemd voor het project, waardoor het nu wordt uitgevoerd. Zorg mee voor het creëren van een gezellig Krottegem, door lichtjes aan je gevel te hangen. Hoe meer huizen van lichtjes worden voorzien, hoe groter de impact en hoe leuker de wijk. Meer info over de lichtslinger: De lichtslinger is 7,10 meter lang en om buitenshuis te gebruiken. Ze werkt op (oplaadbare) batterijen die een levensduur van twee maanden heeft. De lichtslinger heeft 1 stand en knippert niet. De lichtslinger kan ingesteld worden met een timer en licht iedere avond op het zelfde tijdstip op. We raden zeker aan om deze timer te gebruiken om de levensduur van de batterijen te verlengen. De lichtslinger en batterijen zijn gratis. We voorzien 1 slinger per huishouden. Hoe vraag je lichtjes aan? Surf naar het formulier  of scan de QR-code.

Meer nieuws en activiteiten

€ 200.000 voor Krottegem, jij beslist mee!

De inwoners van Krottegem kunnen beslissen over 200.000 euro. Het traject doorloopt 6 stappen over een periode van 2 jaar.

Brainstorm in de caravan

september - oktober 2022

Van idee naar project

november 2022 - januari 2023

Controle van de projecten

januari - maart 2023

Stemmen maar!

11 april 2023

Tijd voor actie

mei - juni 2023

Projecten uitvoeren

zomer 2023 - zomer 2024