Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Kleinschalige interventies

Woning Brugsesteenweg 275 

Korte omschrijving van het project

Opdrachtgever: Dhr. Mevr. Turpyn - Pinet

Ontwerp: Klou architecten

Omschrijving: Door de nieuwe verordening in de Brugsesteenweg kwam de nieuwe voorbouwlijn op 8m te liggen. Dit betekende een grote impact naar tuin toe. Een diepere voortuin -die er voorheen niet was- en een minder diepe achtertuin. Hierdoor kreeg de woning wel een zekere ademruimte naar de straatzijde toe. Er werd gekozen voor een roodbruine smalle elegante baksteen, dit in combinatie met zwart aluminium buitenschrijnwerk en plaatwerk. Een eenvoudige zuivere architectuur met een speelse compositie van volumes. De gevel van de straatzijde is eerder gesloten, doch met leuke glasaccenten. De achtergevel aan de tuinzijde is dan weer open en transparant. Dit geeft de keuken -en leefruimte maximaal licht en zicht.