Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Grootschalige ingrepen

Kantoor Maister | Ovenhoek 5

Korte omschrijving van het project

Opdrachtgever: Maister

Ontwerp: Bildt. architecten

Omschrijving: Er werd gekozen voor een typologie waarbij het gebouw eigenlijk geen buitenzijde heeft en alles gericht is naar een centraal binnenhof. Een extreem contrast tussen binnen en buiten. Dit werd vertaald naar een volledig blind gebouw dat georganiseerd is rond een een urban jungle. Het gebouw spiegelt zich aan de buitenzijde met de omgeving als een anonieme, gesloten doos. De roze keur verbijzondert het gebouw door het sterke contrast met de grijze context. Het gebouw wordt door de binnentuin opgesplitst in een kantoorzone en een bezoekerszone. De enige opening in de gevel is een klein deurtje. Een afstandelijk welkom. Eens binnen, word je overvallen door de natuur en de rust. Het contrast kan niet sterker zijn.