Deel op facebook
Deel op twitter

Bloemen in Batavia

Annemie Dubaere wou graag meer kleur in haar eigen straat, de Batavialaan, creëren. Ze diende daarvoor een project in voor de burgerbegroting. Het project van €1.000 werd enthousiast gestemd door de buurtbewoners.

Meer kleur

Annemie: "Met het project wilde ik graag meer biodiversiteit en kleur in de straat krijgen. Verschillende bloemen in vele kleuren, dat was het plan. Op die manier is het alleen nog leuker om door onze al mooie straat te lopen." 

Beperkte ruimte

Annemie: "Samen met stad hebben we gekeken naar de mogelijkheden om overal bloembollen en bloemenzaad te planten. Helaas was het niet mogelijk om dit te voorzien in de boomspiegels van de Batavialaan. De wortels van de bomen komen te hoog, waardoor er geen ruimte is om te planten. We hebben wel bloemen kunnen zaaien aan het groenperk aan de Kalkenstraat. Ook hebben we bloemen geplant aan het rondpunt in de Schellebellestraat. Volgend voorjaar wordt er ook nog bloemenzaad gestrooid. Zo hebben we een mooie, bonte verzameling van kleuren en bloemen bijeen, met allemaal verschillende bloeiperiodes.

Buurtproject

"Er waren twee buurtbewoners, Rik Bruneel en Karel Deconinck, die spontaan voorstelden om dit samen met de buurt aan te planten. Met hun hulp werden er flyers opgemaakt en verspreid. Op 28 oktober kwamen we samen met enkelen uit de buurt om onze bloembollen in de grond te steken. Ook de leerlingen van de spanjeschool hebben in een tweede fase mee helpen aanplanten."

 

Deel op facebook
Deel op twitter