Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Een stem voor kinderen en jongeren

Via de burgerbegroting luistert de Stad ook naar de wensen van de kinderen en jongeren. Krottegem moet een wijk zijn waar ook zij graag wonen en zichzelf kunnen zijn. Het is dan ook belangrijk dat kinderen en jongeren hun stem laten horen.

In deze burgerbegroting gaan we nog een stapje verder dan alleen inspraak van de kinderen en jongeren. We willen niet enkel hun mening horen, maar hen ook actief betrekken bij de ontwikkeling van hun ideeën en projecten. Voor kinderen en jongeren wordt een aangepast aanbod voorzien.

TRAJECT KINDEREN

Samen met de drie basisscholen uit de wijk (de Plataan, de Mozaïek en de Spanjeschool) gaan we aan de slag met de leerlingen uit het basisonderwijs. 20.000 euro van het totaalbudget wordt gereserveerd voor de kinderen, zodat hun stem in dit traject niet verloren gaat. De kinderen gaan van januari t.e.m. maart 2023 in de klas aan de slag om tot concrete projecten te komen:

  • Fase 1: noden en behoeften in kaart brengen 
  • Fase 2: Brainstorm en realiteitszin 
  • Fase 3: keuzes maken 

TRAJECT JONGEREN

Ook voor jongeren voorzien we een aangepast traject. Zo kunnen zij ook projecten, voor een totaalbudget van 20.0000 euro, bedenken en hun stem uitbrengen. 

Meer info over traject kan je hier terugvinden.