Deel op facebook
Deel op twitter

Krachtig Krottegem #VANRSL

Krottegem is een sterke wijk met straffe inwoners

Bij Krottegem denken veel mensen aan de Ardooisesteenweg, maar eigenlijk reikt de wijk veel verder. Dat weten de mensen die er wonen maar al te goed. Op het kaartje zie je tot waar de wijk Krottegem zich uitstrekt. Het is een groot gebied dat zo’n 7.500 inwoners telt en geografisch in twee gedeeld wordt door de Mandellaan en de Ardooisesteenweg.  

We kunnen Krottegem rond 4 centrale plaatsen situeren:  

  • Omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwemarkt
  • Omgeving rond het Munitieplein 
  • Omgeving rond de Bataviawijk  
  • Omgeving rond Ten Elsberge 

Kaart Krottegem

Krottegemnaren weten wat ze willen en zijn fier op hun geschiedenis. Ze voelen zich verbonden met de buurt, maar zijn ook een tikje eigenzinig. Sinds jaar en dag is Krottegem een wijk met een industrieel karakter en een bloeiend verenigingsleven. Veel inwoners staan paraat om hun steentje bij te dragen en zo een warme buurt te maken.

Aan ambitie geen gebrek om Krottegem volop te doen bloeien. De heraanleg van de Spanjestraat en de Ardooisesteenweg verfrissen de wijk. Hoeve 't Elsenhof wordt omgedoopt tot een groene oase waar je elkaar kan ontmoeten. En ook speelpleintjes voor de kleinste buurtbewoners krijgen een opfrisbeurt.

We willen de band tussen de wijkbewoners en het stadsbestuur versterken. Door de oprichting van onder andere wijkfora en wijkbabbels staan we samen aan het stuur. Met de burgerbegroting tillen we dat nog eens naar een hoger niveau. Elke Krottegemnaar telt, spreekt en doet mee!

 

Deel op facebook
Deel op twitter