Deel op facebook
Deel op twitter

Winterlichtjes voor Krottegem | Uitgevoerd

Meer sfeer en gezelligheid in de wintermaanden in Krottegem creëren, dat waren de doelstellingen van Veerle Vandekerckhove om het project 'winterlichtjesfestival' te lanceren. En of dat de Krottegemnaren hier zin in hadden. Na de stemming werden er 1.000 lichtjes aangekocht die in november en december 2023 vlot werden verdeeld.

Gezelligheid

Veerle: "De wintermaanden zijn altijd de donkerste van het jaar. De centrumstraten van Roeselare zijn dan altijd mooi verlicht en stralen gezelligheid en warmte uit. Wanneer ik terug in Krottegem kwam, had ik het ook graag in de straten rondom mij gehad. Ik dacht: 'dat zou leuker thuiskomen zijn na mijn werk, een avondactiviteit of wanneer ik 's avonds een wandeling wil maken'. In de straat waar ik woon, de Germain Hoetstraat, hingen we eerder kerstlichtjes uit. Met de buren wilden we samen voor meer sfeer zorgen. Dat idee kon door de burgerbegroting naar de hele wijk doorgetrokken worden."

Lichtjes

Veerle: "Buurtbewoners konden gratis een lichtslinger van 7 meter aanvragen, en zo hun gevel voorzien van warme lichtjes. Door de slinger aan de gevel te hangen, kan iedereen meegenieten van de sfeer. Omdat niet iedereen een buitenstopcontact heeft, heb ik gekozen voor lichtjes die op batterijen werken. Die batterijen krijgen de inwoners er trouwens ook gratis bij, je kon kiezen tussen gewone en oplaadbare. Ik heb 1.000 slingers besteld, genoeg om een kwart van Krottegem te doen oplichten. We moedigen iedereen aan om het niet enkel in de winter van 2023-2024 uit te hangen, maar nog vele jaren daarna."

Verdeling en verbinding

Nadat de lichten bij een groothandel waren aangekocht, maakte Veerle de actie via een flyer en een bericht op HOPLR bekend. Doorheen november en december verdeelde ze de lichten vanuit haar eigen voordeur.  

Veerle: "Al die contente mensen, die vaak heel positief reageerden op het project, dat was een heel fijne ervaring. Zien dat mensen elkaar ontmoeten voor m'n deur en een praatje met elkaar slaan was altijd heel tof. Als ik nu in de wijk loop zie ik heel wat lichtjes fonkelen. Ik ben heel blij met het effect en de verbinding die het tussen buurtbewoners heeft gecreëerd." 

 

 

Deel op facebook
Deel op twitter